Karavana se seli v Maribor

Foto: Vseslovenska ljudska vstaja Protestniki Foto: Vseslovenska ljudska vstaja Protestniki Foto: Vseslovenska ljudska vstaja Protestniki Foto: Vseslovenska ljudska vstaja Protestniki Foto: Vseslovenska ljudska vstaja Protestniki Foto: Vseslovenska ljudska vstaja Protestniki Foto: Vseslovenska ljudska vstaja Protestniki
Po Ljubljani in Primorski ta vikend protesti v štajerski prestolnici. Zbirne točke: stolnica, Žito in Spar ter Krambergerjeva domačija.
Oglej si celoten članek

Protestna kampanja gibanja Vseslovenska ljudska vstaja se ta vikend seli v Maribor. "Nismo pozabili na probleme, ki jih aktualna politika ne zna, noče ali pa nima poguma rešiti. Ljudje, žrtve zgrešenih in predvsem pohlepnih odločitev politikov, vodstva Rimskokatoliške cerkve in gospodarstvenikov, pa živijo v ali na pragu revščine in vpijejo," so zapisali vstajniki.

Štiri postojanke

Tokrat se bodo osredotočili na štiri točke: mariborsko stolnico, Žito, Spar in domačijo Ivana Krambergerja. Zahtevali bodo revizijo kreditov Rimskokatoliške cerkve ter cerkveni davek, pred mariborskih Žitom bodo protestirali proti novodobnemu suženjstvu pri zaposlovanju delavcev ter se poklonili Ivanu Krambergerju, ki je že pred 20 leti opozarjal na skorumpiranost in pohlep politike. Pred Sparom bodo opozorili na le 35-odstotno samooskrbo in zgrešenost kmetijske politike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.