Slovenija
4 ogledov

Karavana se seli v Maribor

Protestniki
1/7
Vseslovenska ljudska vstaja
Po Ljubljani in Primorski ta vikend protesti v štajerski prestolnici. Zbirne točke: stolnica, Žito in Spar ter Krambergerjeva domačija.

Protestna kampanja gibanja Vseslovenska ljudska vstaja se ta vikend seli v Maribor. "Nismo pozabili na probleme, ki jih aktualna politika ne zna, noče ali pa nima poguma rešiti. Ljudje, žrtve zgrešenih in predvsem pohlepnih odločitev politikov, vodstva Rimskokatoliške cerkve in gospodarstvenikov, pa živijo v ali na pragu revščine in vpijejo," so zapisali vstajniki.

Štiri postojanke

Tokrat se bodo osredotočili na štiri točke: mariborsko stolnico, Žito, Spar in domačijo Ivana Krambergerja. Zahtevali bodo revizijo kreditov Rimskokatoliške cerkve ter cerkveni davek, pred mariborskih Žitom bodo protestirali proti novodobnemu suženjstvu pri zaposlovanju delavcev ter se poklonili Ivanu Krambergerju, ki je že pred 20 leti opozarjal na skorumpiranost in pohlep politike. Pred Sparom bodo opozorili na le 35-odstotno samooskrbo in zgrešenost kmetijske politike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.