Karavanke zaprte zaradi plina

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Karavanke so zaprte v obe smeri zaradi prevelike koncentracije plinov.
Oglej si celoten članek

Predor Karavanke je zaprt v obe smeri zaradi prevelike koncentracije plinov. Prometno-informacijski center poroča, da nastaja zastoj do priključka Hrušica. Za osebna vozila priporočamo prelaza Ljubelj in Korensko Sedlo ter prehod Rateče.

Na Prometno-informacijskem centru so pojasnili, da je predor zaprt od okoli pol tretje ure. Do uhajanja plina pa je prišlo na avstrijski strani, kjer so zaznali povečano koncentracijo pri gradbenih delih. Pri podobni zapori je bil predor zaprt približno šest ur.

"Možno je, da so predor pot pretvezo visokih koncentracij plina zaprli, ker izvajajo gradbena dela. Tako se izognejo pritiskom avtoprevoznikov po odškodninah. Druga, bolj verjetna možnost pa je, da prezračevalni sistem, ki ga vgrajujejo, ni dober. Na vsaki strani se kopičijo tovornjaki, ki gredo v konvoju skozi, zato je koncentracija plinov zelo visoka," pojasnjuje Andrej Čufer, strokovnjak za varnost v predorih. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.