Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Karavanke zaprte zaradi plina

reševalna vaja karavanke Žurnal24 main
Karavanke so zaprte v obe smeri zaradi prevelike koncentracije plinov.

Predor Karavanke je zaprt v obe smeri zaradi prevelike koncentracije plinov. Prometno-informacijski center poroča, da nastaja zastoj do priključka Hrušica. Za osebna vozila priporočamo prelaza Ljubelj in Korensko Sedlo ter prehod Rateče.

Na Prometno-informacijskem centru so pojasnili, da je predor zaprt od okoli pol tretje ure. Do uhajanja plina pa je prišlo na avstrijski strani, kjer so zaznali povečano koncentracijo pri gradbenih delih. Pri podobni zapori je bil predor zaprt približno šest ur.

"Možno je, da so predor pot pretvezo visokih koncentracij plina zaprli, ker izvajajo gradbena dela. Tako se izognejo pritiskom avtoprevoznikov po odškodninah. Druga, bolj verjetna možnost pa je, da prezračevalni sistem, ki ga vgrajujejo, ni dober. Na vsaki strani se kopičijo tovornjaki, ki gredo v konvoju skozi, zato je koncentracija plinov zelo visoka," pojasnjuje Andrej Čufer, strokovnjak za varnost v predorih. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.