Karl Erjavec se ne da, spet bo kandidiral

Foto: Anže Petkovšek Karl Erjavec Foto: Anže Petkovšek Karl Erjavec Foto: Saša Despot Karel Erjavec Foto: Saša Despot volitve v evropski parlament 2019, Karl Erjavec
"Znova bom kandidiral za predsednika stranke in za zdaj ne vidim svojega naslednika," je Karl Erjavec povedal za Delo.
Oglej si celoten članek

Zaradi slabih rezultatov na zadnjih parlamentarnih volitvah so v Desusu sklicali izredni volilni kongres. Stranka je na volitvah dobila pet poslancev in le za 0,93-odstotka presegla štiriodstotni prag, ki je določen za vstop v parlament, tudi javnomnenjske raziskave Erjavcu in Desusu ne kažejo dobro.

Med možnimi nasledniki Erjavca se omenja kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec. "O tem še nisem razmišljala in se tudi nisem z nikomer pogovarjala," je odgovorila na vprašanje, ali bi jo zanimalo vodenje Desusa.

Kot možni naslednik se omenja Igor Šoltes, ki se je v Desus včlanil, da je lahko z njihovo podporo na zadnjih evropskih volitvah (neuspešno) kandidiral za evropskega poslanca, a v stranki menda ni aktiven. Nekateri sogovorniki kot možnega kandidata omenjajo tudi Damjana Stanonika, ki je prav tako neuspešno kandidiral za evropskega poslanca.

"Zagotovo lahko rečem, da mora Desus spremeniti svojo politiko, organiziranost in pristop, kar zadeva vprašanja, povezana z upokojenci. Na terenu je izgubil veliko privržencev, to je dejstvo. Zdaj so v javni razpravi trije pomembni zakoni – o trgu dela, o dopolnitvah zdravstvenega in socialnega zavarovanja ter o volitvah v državni zbor – pa Desusa ni nikjer slišati," je kritičen Janez Sušnik, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije (Zdus).

»Sedanji Desus je Karl Erjavec, ki pa žal ni poskrbel za naslednika, ampak je skrbel predvsem za lastno promocijo,« pa meni nekdanja predsednica Zdusa Mateja Kožuh Novak.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 07:06 2. Avgust 2019.

    Pravilno ! To bo zadnji žebelj v krsto DESUS-a,če na teh volitvah zmaga Erjavec!! Ta človek je iz upokojencev naredil …

  • 23:42 1. Avgust 2019.

    ta človek je bil vpleten v toliko afer in je naredil Sloveniji nepojmljivo škodo, nikoli več ne bi smel zasesti …

  • 22:57 1. Avgust 2019.

    kaj ne bo,plača je fantastična pa še dela nič

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.