Slovenija
1905 ogledov

Karl Erjavec se ne da, spet bo kandidiral

Karl Erjavec
1/4
Anže Petkovšek Izjava predsednika stranke DeSus Karla Erjavca.
"Znova bom kandidiral za predsednika stranke in za zdaj ne vidim svojega naslednika," je Karl Erjavec povedal za Delo.

Zaradi slabih rezultatov na zadnjih parlamentarnih volitvah so v Desusu sklicali izredni volilni kongres. Stranka je na volitvah dobila pet poslancev in le za 0,93-odstotka presegla štiriodstotni prag, ki je določen za vstop v parlament, tudi javnomnenjske raziskave Erjavcu in Desusu ne kažejo dobro.

Med možnimi nasledniki Erjavca se omenja kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec. "O tem še nisem razmišljala in se tudi nisem z nikomer pogovarjala," je odgovorila na vprašanje, ali bi jo zanimalo vodenje Desusa.

Kot možni naslednik se omenja Igor Šoltes, ki se je v Desus včlanil, da je lahko z njihovo podporo na zadnjih evropskih volitvah (neuspešno) kandidiral za evropskega poslanca, a v stranki menda ni aktiven. Nekateri sogovorniki kot možnega kandidata omenjajo tudi Damjana Stanonika, ki je prav tako neuspešno kandidiral za evropskega poslanca.

"Zagotovo lahko rečem, da mora Desus spremeniti svojo politiko, organiziranost in pristop, kar zadeva vprašanja, povezana z upokojenci. Na terenu je izgubil veliko privržencev, to je dejstvo. Zdaj so v javni razpravi trije pomembni zakoni – o trgu dela, o dopolnitvah zdravstvenega in socialnega zavarovanja ter o volitvah v državni zbor – pa Desusa ni nikjer slišati," je kritičen Janez Sušnik, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije (Zdus).

»Sedanji Desus je Karl Erjavec, ki pa žal ni poskrbel za naslednika, ampak je skrbel predvsem za lastno promocijo,« pa meni nekdanja predsednica Zdusa Mateja Kožuh Novak.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
 • Avatar omega_v6
  omega_v6 07:06 02.avgust 2019.

  Pravilno ! To bo zadnji žebelj v krsto DESUS-a,če na teh volitvah zmaga Erjavec!! Ta človek je iz upokojencev naredil BERAČE!!

 • Avatar stoychi
  stoychi 23:42 01.avgust 2019.

  ta človek je bil vpleten v toliko afer in je naredil Sloveniji nepojmljivo škodo, nikoli več ne bi smel zasesti kakršenkoli političen položaj

 • Avatar strauski
  strauski 22:57 01.avgust 2019.

  kaj ne bo,plača je fantastična pa še dela nič

Sorodne novice