Karlu nova služba, Jadranki angleščina

Foto: Žurnal24
Prvoaprilske. Dan norcev tudi v medijih ne mine neopažen. Nekateri se odločijo za dokaj očitne potegavščine, drugi za malo manj.
Oglej si celoten članek

Radio Slovenija je denimo poročal, da prvak Desusa Karl Erjavec odhaja iz politike. Poročali so, da je k temu pripomoglo sredino sojenje v aferi Patria, za nameček pa so predvajali še Erjavčevo izjavo. No, Erjavca v Ženevi ne čaka nikakršna služba, kjer bi se ukvarjal "s človekovimi pravicami in proučeval pokojninske sisteme". Bomo pa zadovoljni, če bo h konstruktivni debati in iskanju rešitev za pokojnine pripomogel v Sloveniji.

1. april na Žurnalovi spletni strani: kje smo se hecali? Preberite tukaj.

Slovenska tiskovna agencija je napletla prvoaprilsko potegavščino, precej podobno naši. Sicer Gadafiju niso "poklonili" šotora sredi Ljubljane, so pa dejali, da libijski voditelj išče azil v tujini. Pospešeno naj bi proučeval možnost, da bi sprejel ponudbo Zahoda in se umaknil v izgnanstvo v tujini. Dodali so, da so jim to potrdili diplomatski viri v Bruslju.

"So what? Yes, Yes ..."
Dnevnik pa je "razkril", da bo hrvaški premierki Jadranki Kosor pri učenju angleščine pomagal naš Borut Pahor. Slovenski predsednik vlade bo pri učenju uporabil kar krizni semafor – za vsako pravilno besedo bo dobila zeleno piko, ob zatikanju oranžno, za nepravilno pa rdečo. Jadranki naj bi že dal nasvet, kako naj odmisli vse kritike glede njenega znanja tujih jezikov. "Povsem enostavno, Jadranka. Preberi kaj pišejo, nato pa globoko vdihni in reci: 'So what!?'"

Hrvatje so si prav tako dali duška, ko je govora o njihovi premierki. Index.hr je Jadranko naslikal kar v poročni obleki in zatrdil, da bo premierka že kmalu vsa blažena skočila v zakonski jarem. Čeprav je bila to prvoaprilska šala, Kosorjevi privoščimo, da bi našla sorodno dušo. Po možnosti učitelja angleščine?

The Independent je želel Ronalda prodati Španiji za 160 milijonov evrov. Tako naj bi Portugalci poravnali dolg do Špancev. (Morda pa bi v zameno Španci Portugalcem lahko "posodili na uporabo" svojo vlado?)

Gmail je predstavil novost: Gmail Motion. Gmail naj bi po novem lahko upravljali kar z gestikulacijo oziroma telesno mimiko. Video prikaz te novosti si oglejte tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.