Kazen za pretepeno profesorico

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: arhiv Zurnal24)
Profesorica, ki jo je v Sremski Mitrovici učenec pretepel zaradi negativne ocene, sošolec pa je vse posnel, bo morala pred disciplinsko komisijo.
Oglej si celoten članek

Učenec srednje tehnične šole Nikole Tesla je hotel videti redovalnico. Profesorica Marija Mosić je prošnjo zavrnila, češ da je čas za to že potekel. Učenec ji je žele iztrgati redovalnico, tedaj pa ga je Mosićeva udarila, nato pa se jo je mladostnik lotil s pestmi. Vse skupaj je posnel eden izmed sošolcev.

Šolska inšpekcija je zdaj ugotovila, da mora profesorica pred disciplinsko komisijo, saj je prva udarila. "Pomembno je, da bo postopek potekal razumno brez razgretih glav, brez navijačev in brez pritiska medijev," pravi ravnatelj šole. Povedal je tudi, da je oče učenca, ki je napadel profesorico, izpisal iz šole.

Šolski sindikat je ogorčen. Opozarjajo, da učiteljev in profesorjev nihče ne ščiti in da je 90 odstotkov obtožb na njihov račun izmišljenih.

Sicer pa so policisti zoper nasilnega mladostnika podali ovadbo na okrožno sodišče, kjer naj bi ga zaslišali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.