Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

Kazen za pretepeno profesorico

Fotografija je simbolična. (Foto: arhiv Zurnal24) Žurnal24 main
Profesorica, ki jo je v Sremski Mitrovici učenec pretepel zaradi negativne ocene, sošolec pa je vse posnel, bo morala pred disciplinsko komisijo.

Učenec srednje tehnične šole Nikole Tesla je hotel videti redovalnico. Profesorica Marija Mosić je prošnjo zavrnila, češ da je čas za to že potekel. Učenec ji je žele iztrgati redovalnico, tedaj pa ga je Mosićeva udarila, nato pa se jo je mladostnik lotil s pestmi. Vse skupaj je posnel eden izmed sošolcev.

Šolska inšpekcija je zdaj ugotovila, da mora profesorica pred disciplinsko komisijo, saj je prva udarila. "Pomembno je, da bo postopek potekal razumno brez razgretih glav, brez navijačev in brez pritiska medijev," pravi ravnatelj šole. Povedal je tudi, da je oče učenca, ki je napadel profesorico, izpisal iz šole.

Šolski sindikat je ogorčen. Opozarjajo, da učiteljev in profesorjev nihče ne ščiti in da je 90 odstotkov obtožb na njihov račun izmišljenih.

Sicer pa so policisti zoper nasilnega mladostnika podali ovadbo na okrožno sodišče, kjer naj bi ga zaslišali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.