Kaznovani zaradi premalo počitka

Foto: FURS finančna uprava, nadzor tovornjaki Foto: FURS finančna uprava, nadzor tovornjaki
Nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov je razkril 42 hujših kršitev, izrečenih pa je bilo za 160.850 evrov glob.
Oglej si celoten članek

Finančna uprava RS je med 11. julijem in 1. avgustom opravila nadzor nad 6030 delovnimi dnevi voznikov oziroma pregledala 220 vozil. Odkrili so 153 kršitev. Največ kršitev je bilo povezanih s prekoračitvijo neprekinjenega časa vožnje, prekoračitvijo dnevnega časa vožnje, zlorabo tahografa in nezmožnostjo predložitve zapisov aktivnosti za tekoči dan oziroma 28 dni. 

Trem voznikom so začasno odvzeli vozniško dovoljenje do izpolnitve predpisanih časov počitkov. V 116 primerih je bila izrečene globa, in sicer 29 pravnim osebam, 28 odgovornim osebam in 59 voznikom, v 38 primerih pa so izrekli samo opozorilo. Skupni znesek vseh izrečenih glob je bil 160.850 evrov. Med vsemi ugotovljenimi kršitvami jih 42 spada v kategorijo zelo resnih kršitev, ko so na primer odkrili naprave za onemogočanje beleženja vožnje. 

Kazni za kršitve neprekinjenega časa vožnje, dnevnega časa vožnje, tedenskega časa vožnje, odmorov, dnevnega in tedenskega počitka so predpisane za vsako začeto uro kršitve za voznika, za pravno osebo trikratnik zneska za voznika in za odgovorno osebo v višini kazni za voznika. Najvišja kazen zaradi teh kršitev je bila izrečena v višini 7.380 evrov pravni osebi in 2.460 evrov odgovorni osebi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:40 8. Avgust 2014.

    20 let je bilo treba,da so se zbudili,

  • 18:02 8. Avgust 2014.

    KONČNO, vendar premajhne kazni.<br />Ni čudno da se dogajajo pizdarije na cestah

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.