Kdo bo odgovarjal za eksplozijo plina?

Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj
Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj
Preiskava včerajšnje eksplozije plina v Britofu pri Kranju se nadaljuje.
Oglej si celoten članek

Kot so poročali, včeraj je v Britofu pri Kranju prišlo do eksplozije plina, ki je terjala šest poškodovanih, od tega so štirje otroci. Pet poškodovanih ostaja v ljubljanskem kliničnem centru, enega otroka so že sinoči odpustili v domačo oskrbo.

Utrpeli so opekline po izpostavljenih delih telesa; pri dveh poškodovanih delavcih gre zlasti za poškodbe obraza. K sreči so vsi poškodovani izven življenjske nevarnosti.

Preiskava; plin je že večkrat uhajal

Plin se je po eksploziji razširil povsod, je za oddajo 24ur zvečer povedal vodja intervencije kranjskih gasilcev Andraž Šifrer. Povedal je, da so se po prihodu na intervencijo sprva posvetili poškodovanim, ko so te oskrbeli pa so se lotili meritve plina v širši okolici.

Ko so videli, da je prisotnost plina velika, so se odločili za evakuacijo 76 oseb iz 20 objektov. Noč so evakuirani že lahko prespali doma.

Danes policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo dogodka, vzrok za eksplozijo še ni znan. Kot je znano, je do eksplozije prišlo v vodovodnem jašku pri gasilskem domu v Britofu pri Kranju, na nedavno prenovljenem delu ceste. Kot je neuradno poročal Radio SLovenija je plin tam uhajal že večkrat.

Gorenjska Evakuacija zaradi eksplozije plina

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.