Slovenija > Črna kronika
3690 ogledov

Evakuacija zaradi eksplozije plina

Eksplozija plina, Britof pri Kranju Gasilsko reševalna služba Kranj
V eksploziji je bilo skupno poškodovanih šest ljudi. Prebivalci Britofa pri Kranju, ki so jih zaradi eksplozije plina evakuirali, so se že vrnili na svoje domove.

Do eksplozije plina je prišlo pri gasilskem domu v Britofu pri Kranju. Po zadnjih podatkih je bilo v eksploziji šest ljudi ranjenih, 76 so jih evakuirali. Zaradi varnosti so pristojni zaprli širše območje, promet je oviran, dostop nepooblaščenim osebam pa prepovedan.

Poškodovalo se je šest oseb. Med njimi sta bila dva delavca, ki sta v jašku opravljala dela, in štirje otroci, ki so bili v bližini. Po zadnjih informacijah s strani ljubljanskega kliničnega centra nihče od poškodovanih ni v življenjski nevarnosti, enega otroka so že odpustili v domačo oskrbo.

Kot je v večerni izjavi pojasnil dežurni travmatolog Marko Jug, poškodovani ne potrebujejo intenzivne terapije. Imajo opekline po izpostavljenih delih telesa. Pri tistih, ki ostajajo v bolnišnici, se trudijo, da te ne bi pustile dolgotrajnih posledic. Kot je povedal Jug, bodo po prvi obravnavi opeklin lahko po potrebi sledili tudi operativni posegi.

Zaradi varovanja osebnih podatkov podrobnejših pojasnil ni podal.

Po eksploziji so sicer evakuirali 76 bližnjih stanovalcev, ki pa so se že vrnili na svoje domove. Še vedno pa velja opozorilo občanom, naj ne uporabljajo odprtega ognja. Če zaznajo vonj po zemeljskem plinu, pa naj pokličejo 112.

Kriminalisti bodo z ogledom nadaljevali jutri, policisti pa ostajajo na kraju dogodka. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, okoliščine kažejo, da je eksplodiral plin, na kar kažejo tudi meritve, ki so jih opravili gasilci. Do eksplozije je prišlo v vodovodnem jašku, v bližini katerega je tudi ostala infrastruktura.

 

protibombna zaščita Štore Slovenija Evakuacija: V vozilu mrtva oseba in posodi z neznano snovjo

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Nelmienna
    Nelmienna 23:42 03.december 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 18:00 03.december 2019.

    Sve je postalo Pepeo i dim.