Kdo ima pristojnost nad Fritolinom?

Foto: Žurnal24 Zdravstveni inšpektorat meni, da je za prodajalno ocvrtih rib pristojen veterina
Prijava zaradi cvrtja rib. Lastnica frizerskega salona ogorčena, ker se inšpekcije izmikajo odgovornosti.
Oglej si celoten članek

Koper. Prijavo, ki jo je proti prodajalni ocvrtih rib Fritolin napisala lastnica bližnjega frizerskega salona Silva Baruca Jakomin – o čemer smo že pisali –, si inšpekcijske službe podajajo druga drugi. Baruca Jakominova je prepričana, da ima lokal neustrezno urejen prezračevalni sistem, zaradi česar se v njen salon širi zanjo neznosen vonj po ocvrtih ribah. Boji se, da bo zato izgubila svoje stranke.

Kažejo drug na drugega
Ni bilo razlogov, da bi gradbeni inšpektor uvedel postopek,” so dejali na inšpektoratu za okolje in prostor. Kot so pojasnili, je kakovost prezračevalnega sistema v domeni lastnika lokala oziroma upravljalca tržnice. Upravljalec, podjetje Ogrevanje Piran, se v tem primeru ne čuti odgovornega. Na zdravstvenem inšpektoratu pravijo, da je Fritolin registriran kot prodajalna, zato so zadevo predali veterinarskemu uradu. Tam so prijavo odstopili zdravstvenemu inšpektoratu, njihovega odgovora pa še nimajo. Na veterinarskem uradu so dodali, da so njihova pristojnost le pomanjkljivosti, ki vplivajo na varnost hrane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.