Slovenija
22 ogledov

Kdo ima pristojnost nad Fritolinom?

Zdravstveni inšpektorat meni, da je za prodajalno ocvrtih rib pristojen veterina Žurnal24 main
Prijava zaradi cvrtja rib. Lastnica frizerskega salona ogorčena, ker se inšpekcije izmikajo odgovornosti.

Koper. Prijavo, ki jo je proti prodajalni ocvrtih rib Fritolin napisala lastnica bližnjega frizerskega salona Silva Baruca Jakomin – o čemer smo že pisali –, si inšpekcijske službe podajajo druga drugi. Baruca Jakominova je prepričana, da ima lokal neustrezno urejen prezračevalni sistem, zaradi česar se v njen salon širi zanjo neznosen vonj po ocvrtih ribah. Boji se, da bo zato izgubila svoje stranke.

Kažejo drug na drugega
Ni bilo razlogov, da bi gradbeni inšpektor uvedel postopek,” so dejali na inšpektoratu za okolje in prostor. Kot so pojasnili, je kakovost prezračevalnega sistema v domeni lastnika lokala oziroma upravljalca tržnice. Upravljalec, podjetje Ogrevanje Piran, se v tem primeru ne čuti odgovornega. Na zdravstvenem inšpektoratu pravijo, da je Fritolin registriran kot prodajalna, zato so zadevo predali veterinarskemu uradu. Tam so prijavo odstopili zdravstvenemu inšpektoratu, njihovega odgovora pa še nimajo. Na veterinarskem uradu so dodali, da so njihova pristojnost le pomanjkljivosti, ki vplivajo na varnost hrane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.