Kdo je motil predsednika

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Na policijo prispela prijava glede motenj ob državni proslavi; te so se v "najhujši obliki pojavile med govorom predsednika Türka". So govor predsednika motili namerno?
Oglej si celoten članek

Med proslavo ob dnevu državnosti prejšnji četrtek je – kot pravijo v službi za državne proslave na ministrstvu za kulturo – prišlo do motenj. Svoja opažanja so prijavili policiji; podali so prijavo suma namerne povzročitve motenj ozvočenja s strani neznane osebe.

Kot piše v prijavi, so se "motnje ozvočenja v najhujši obliki pojavile pri govoru predsednika republike Danila Türka, kasneje tudi v televizijskih prispevkih, med proslavo pri uporabi ročnih radijskih postaj, komunikacijskih naprav RTV ter v določeni meri tudi radijskih postaj, ki so bile uporabljene v času poteka proslave".

Vinko Stojnšek z ljubljanske policije pravi, da bodo prijavo policisti vsekakor preučili in videli, ali gre za kaznivo dejanje oziroma dejanje, ki se po zakonu preganja. Iz dopisa – tako Stojnšek – namreč ni razvidno, kaj je bilo narobe, torej ali so bile motnje tehnične narave ali je do njih prišlo namerno. Preiskava poteka in zato nam s policije niso mogli posredovati podrobnosti.

Urad predsednika Türka: "Mi nismo vlagali niti prijave niti ovadbe. Jasno pa je – ker je bilo veliko motenj – da smo se pogovarjali, kaj bi to lahko bilo. Vendar mi nismo bili niti organizatorji proslave niti nismo sodelovali v nikakršni kasnejši analizi, tako da je to izključno stvar ministrstva za kulturo," pove Boštjan Lajovic.

Na ministrstvu pravijo, da so ozvočenje sicer preverjali tako pred kot med proslavo. Kako je prišlo do teh motenj, bo tako zdaj poskušala ugotoviti policija.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.