Slovenija
29 ogledov

Kdo je motil predsednika

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Na policijo prispela prijava glede motenj ob državni proslavi; te so se v "najhujši obliki pojavile med govorom predsednika Türka". So govor predsednika motili namerno?

Med proslavo ob dnevu državnosti prejšnji četrtek je – kot pravijo v službi za državne proslave na ministrstvu za kulturo – prišlo do motenj. Svoja opažanja so prijavili policiji; podali so prijavo suma namerne povzročitve motenj ozvočenja s strani neznane osebe.

Kot piše v prijavi, so se "motnje ozvočenja v najhujši obliki pojavile pri govoru predsednika republike Danila Türka, kasneje tudi v televizijskih prispevkih, med proslavo pri uporabi ročnih radijskih postaj, komunikacijskih naprav RTV ter v določeni meri tudi radijskih postaj, ki so bile uporabljene v času poteka proslave".

Vinko Stojnšek z ljubljanske policije pravi, da bodo prijavo policisti vsekakor preučili in videli, ali gre za kaznivo dejanje oziroma dejanje, ki se po zakonu preganja. Iz dopisa – tako Stojnšek – namreč ni razvidno, kaj je bilo narobe, torej ali so bile motnje tehnične narave ali je do njih prišlo namerno. Preiskava poteka in zato nam s policije niso mogli posredovati podrobnosti.

Urad predsednika Türka: "Mi nismo vlagali niti prijave niti ovadbe. Jasno pa je – ker je bilo veliko motenj – da smo se pogovarjali, kaj bi to lahko bilo. Vendar mi nismo bili niti organizatorji proslave niti nismo sodelovali v nikakršni kasnejši analizi, tako da je to izključno stvar ministrstva za kulturo," pove Boštjan Lajovic.

Na ministrstvu pravijo, da so ozvočenje sicer preverjali tako pred kot med proslavo. Kako je prišlo do teh motenj, bo tako zdaj poskušala ugotoviti policija.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.