Kdo je pretepel Avstrijca?

Foto: Žurnal24 meja bobo carina
Slovenska uradna oseba naj bi na slovensko-hrvaškem mejnem prehodu v nedeljo udarila Avstrijca, ko je ta vstopal v državo. Na slovenski carinski upravi in policiji podatkov o incidentu nimajo.
Oglej si celoten članek

Kot so pojasnili na carinski upravi, nimajo nobenih podatkov o tem, da bi na slovensko-hrvaški meji prišlo do kakršnega koli incidenta, kar so sporočili tudi avstrijski tiskovni agenciji APA.

Prav tako so preko novinarskega vprašanja omenjene agencije za dogodek izvedeli tudi na policiji. Kot so pojasnili, so informacije preverili na vseh policijskih upravah, ki mejijo na Hrvaško, a dogodka ni nihče prijavil.

Tako v evidencah policije po njihovih navedbah ni nikjer zabeleženo, da bi se zgodilo kaj podobnega, sicer pa čakajo še na informacije avstrijskih varnostnih organov. Prosili so jih namreč, če lahko v svojih bazah preverijo, ali je pri njih kdo prijavil omenjeni dogodek.

V obvestilu, ki so ga dobili na policiji, namreč nista zabeležena niti kraj niti čas dogodka, je poudaril tiskovni predstavnik policije Leon Keder.

Mejo želel prečkati peš
Kot je v četrtek in petek poročala APA, naj bi se incident, o katerem je pisal tudi avstrijski časnik Kronen Zeitung, zgodil prejšnjo nedeljo.

24-letni Dunajčan, ki se je vračal z dopusta na Hrvaškem, je želel mejo prečkati peš, ob tem pa je imel pri sebi potni list. Med kontrolo potnih listov naj bi carinik ali mejni policist izgubil razsodnost in Avstrijca nekajkrat udaril, nato pa ga odvedel v ločen prostor.

Prijatelji Dunajčana naj bi se nato obrnili na avstrijsko veleposlaništvo v Ljubljani, slovenski organi pa naj bi po posredovanju diplomatov od Avstrijca zahtevali plačilo 900 evrov kazni ali v zameno molk o incidentu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.