Slovenija
9 ogledov

Kdo je pretepel Avstrijca?

meja bobo carina Žurnal24 main
Slovenska uradna oseba naj bi na slovensko-hrvaškem mejnem prehodu v nedeljo udarila Avstrijca, ko je ta vstopal v državo. Na slovenski carinski upravi in policiji podatkov o incidentu nimajo.

Kot so pojasnili na carinski upravi, nimajo nobenih podatkov o tem, da bi na slovensko-hrvaški meji prišlo do kakršnega koli incidenta, kar so sporočili tudi avstrijski tiskovni agenciji APA.

Prav tako so preko novinarskega vprašanja omenjene agencije za dogodek izvedeli tudi na policiji. Kot so pojasnili, so informacije preverili na vseh policijskih upravah, ki mejijo na Hrvaško, a dogodka ni nihče prijavil.

Tako v evidencah policije po njihovih navedbah ni nikjer zabeleženo, da bi se zgodilo kaj podobnega, sicer pa čakajo še na informacije avstrijskih varnostnih organov. Prosili so jih namreč, če lahko v svojih bazah preverijo, ali je pri njih kdo prijavil omenjeni dogodek.

V obvestilu, ki so ga dobili na policiji, namreč nista zabeležena niti kraj niti čas dogodka, je poudaril tiskovni predstavnik policije Leon Keder.

Mejo želel prečkati peš
Kot je v četrtek in petek poročala APA, naj bi se incident, o katerem je pisal tudi avstrijski časnik Kronen Zeitung, zgodil prejšnjo nedeljo.

24-letni Dunajčan, ki se je vračal z dopusta na Hrvaškem, je želel mejo prečkati peš, ob tem pa je imel pri sebi potni list. Med kontrolo potnih listov naj bi carinik ali mejni policist izgubil razsodnost in Avstrijca nekajkrat udaril, nato pa ga odvedel v ločen prostor.

Prijatelji Dunajčana naj bi se nato obrnili na avstrijsko veleposlaništvo v Ljubljani, slovenski organi pa naj bi po posredovanju diplomatov od Avstrijca zahtevali plačilo 900 evrov kazni ali v zameno molk o incidentu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.