Kdo plača popravilo avta, če ga poškoduje sneg?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na območjih, kjer je včeraj padlo tudi pol metra in več snega, ta na strehah ogroža pešce in avtomobile. Kdo pokrije škodo, če do nje pride?
Oglej si celoten članek

Popoldne so v Črnomlju poklicali gasilce, ki so posredovali v primeru visokega snega na eni izmed streh na Kolodvorski cesti; ogrožal je pešce in vozila.  Gasilci PGD Črnomelj so sneg odmetali s strehe, usmerjali promet in s pomočjo delavca cestnega podjetja, ki je upravljal delovni stroj, odstranili nametani sneg s cestišča.

Kdo pokrije škodo, če do nje pride, če sneg poškoduje avtomobil? Če ima lastnik vozila sklenjeno kasko zavarovanje, škodo prijavi na zavarovalnici, ki mu izplača škodo v skladu s pogoji.

Kaj pa če lastnik avta nima kasko zavarovanja? V tem primeru lahko lastnik povračilo škode uveljavi pri lastniku stavbe ali iz naslova njegovega zavarovanja odgovornosti. Torej če ima lastnik zavarovano stavbo za primer tovrstne odgovornosti, škodo povrne zavarovalnica. V nasprotnem primeru je odgovoren lastnik, bodisi fizična ali pravna oseba, odgovarjajo slovenski zavarovalničarji. 

Če se vam zgodi, da avto poškoduje sneg s strehe, je pametno, da primer tudi fotografirate in priložite tudi policijski zapisnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.