Slovenija
296 ogledov

Kdo plača popravilo avta, če ga poškoduje sneg?

Čiščenje snega s strehe Shutterstock
Na območjih, kjer je včeraj padlo tudi pol metra in več snega, ta na strehah ogroža pešce in avtomobile. Kdo pokrije škodo, če do nje pride?

Popoldne so v Črnomlju poklicali gasilce, ki so posredovali v primeru visokega snega na eni izmed streh na Kolodvorski cesti; ogrožal je pešce in vozila.  Gasilci PGD Črnomelj so sneg odmetali s strehe, usmerjali promet in s pomočjo delavca cestnega podjetja, ki je upravljal delovni stroj, odstranili nametani sneg s cestišča.

Kdo pokrije škodo, če do nje pride, če sneg poškoduje avtomobil? Če ima lastnik vozila sklenjeno kasko zavarovanje, škodo prijavi na zavarovalnici, ki mu izplača škodo v skladu s pogoji.

Kaj pa če lastnik avta nima kasko zavarovanja? V tem primeru lahko lastnik povračilo škode uveljavi pri lastniku stavbe ali iz naslova njegovega zavarovanja odgovornosti. Torej če ima lastnik zavarovano stavbo za primer tovrstne odgovornosti, škodo povrne zavarovalnica. V nasprotnem primeru je odgovoren lastnik, bodisi fizična ali pravna oseba, odgovarjajo slovenski zavarovalničarji. 

Če se vam zgodi, da avto poškoduje sneg s strehe, je pametno, da primer tudi fotografirate in priložite tudi policijski zapisnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.