Kek discipliniral ZDA

Foto: Žurnal24 "Zdi se mi, da je mogoče kakšna takšna akcija koristnejša od hujskaškega naciona
Pomagamo jeziku. Po članku, ki smo ga v Žurnalu24 objavili včeraj, bodo ZDA vabile tudi v slovenščini.
Oglej si celoten članek

Jutranji klic. Poslanca Zaresa Francija Keka sta včeraj presenetila polomljena slovenščina odpravnika poslov na ameriški ambasadi Bradleyja A. Fredna in ženski glas, ki mu je prišepetaval besede v slovenščini.

Slovenščini uspelo
"Odpravnik poslov Freden mi je zelo lepo razložil, da imam prav in da bodo prihodnje leto vabila pošiljali tudi v slovenščini," nam je včerajšnji jutranji telefonski klic opisal Kek.

Včeraj smo v Žurnalu24 objavili, kako je pred dnevi na vabilo ameriške ambasade, ki je bilo zgolj v angleškem jeziku, po elektronski pošti odgovoril z vprašanjem v slovenščini: "Kot poslancu Državnega zbora Republike Slovenije ste mi poslali nek dopis v tujem jeziku. Je kaj nujnega?"

Lani ni bilo odziva

Odgovora ameriške ambasade oziroma Fredna, čemu so se odločili za spremembo – morebiti zaradi naše objave –, včeraj nismo dočakali.

Zanimivo je, da je Kek enako ravnal že lani; Američane je z odgovorom na vabilo opozoril, da ga pošiljajo le v svojem jeziku. Ker takrat zgodbe ni povedal medijem, ni dosegel učinka. Poklicala ga je le tajnica z ambasade. “Lepo mi je prevedla, kaj piše v vabilu,” je dejal Kek, ki je z letošnjim odzivom zadovoljen.

Tarča tudi Kitajska
Sicer pa ZDA niso edina Kekova tarča. Ob razstavi kitajske umetnosti v državnem zboru je k slikam prilepil list z napisom Free Tibet (Osvobodite Tibet). Ko je parlament obiskal dalajlama, pa je na sejo prišel z majico Free Tibet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.