Slovenija
215 ogledov

Kek discipliniral ZDA

"Zdi se mi, da je mogoče kakšna takšna akcija koristnejša od hujskaškega naciona Žurnal24 main
Pomagamo jeziku. Po članku, ki smo ga v Žurnalu24 objavili včeraj, bodo ZDA vabile tudi v slovenščini.

Jutranji klic. Poslanca Zaresa Francija Keka sta včeraj presenetila polomljena slovenščina odpravnika poslov na ameriški ambasadi Bradleyja A. Fredna in ženski glas, ki mu je prišepetaval besede v slovenščini.

Slovenščini uspelo
"Odpravnik poslov Freden mi je zelo lepo razložil, da imam prav in da bodo prihodnje leto vabila pošiljali tudi v slovenščini," nam je včerajšnji jutranji telefonski klic opisal Kek.

Včeraj smo v Žurnalu24 objavili, kako je pred dnevi na vabilo ameriške ambasade, ki je bilo zgolj v angleškem jeziku, po elektronski pošti odgovoril z vprašanjem v slovenščini: "Kot poslancu Državnega zbora Republike Slovenije ste mi poslali nek dopis v tujem jeziku. Je kaj nujnega?"

Lani ni bilo odziva

Odgovora ameriške ambasade oziroma Fredna, čemu so se odločili za spremembo – morebiti zaradi naše objave –, včeraj nismo dočakali.

Zanimivo je, da je Kek enako ravnal že lani; Američane je z odgovorom na vabilo opozoril, da ga pošiljajo le v svojem jeziku. Ker takrat zgodbe ni povedal medijem, ni dosegel učinka. Poklicala ga je le tajnica z ambasade. “Lepo mi je prevedla, kaj piše v vabilu,” je dejal Kek, ki je z letošnjim odzivom zadovoljen.

Tarča tudi Kitajska
Sicer pa ZDA niso edina Kekova tarča. Ob razstavi kitajske umetnosti v državnem zboru je k slikam prilepil list z napisom Free Tibet (Osvobodite Tibet). Ko je parlament obiskal dalajlama, pa je na sejo prišel z majico Free Tibet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.