Kekec vriska z Googla

Foto: prtscr google.si
Foto: prtscr google.si
Na vhodni strani spletnega brskalnika Google vas bo danes pozdravil Kekec. Danes bo znan tudi zmagovalni doodle.
Oglej si celoten članek

Ob 130. letnici rojstva so se Josipa Vandota spomnili tudi pri spletnem velikanu Google. Vandotov najbolj znani junak Kekec danes pozdravlja uporabnike na vstopni strani brskalnika. Avtor doodla je Brian Kaas, Googlov ilustrator in oblikovalec, ki bo razglasil najboljšo risbo prvega slovenskega natečaja Doodle4Google.

Znan bo najboljši doodle

15. januar je torej dan, ko bodo razglasili zmagovalni doodle. Otroci iz vse Slovenije so na natečaju ustvarjali logotipe za Google na temo Slovenija in jaz. Svoje izdelke je poslalo več tisoč otrok, med katerimi so izbrali 30 najboljših. Končnega zmagovalca je izbrala uradna ekipa Google Doodle, ki jo sestavljajo spletni oblikovalci. Zmagovalčev doodle bo 23. januarja objavljen na strani Google.si.

Zmagovalca bodo razglasili danes ob 16. uri v ljubljanskem mestnem muzeju, kjer bodo odprli tudi razstavo najboljših risb z natečaja. Na odprtju razstave bo prisotnih 30 finalistov, katerih dela bodo na razstavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.