Slovenija
94 ogledov

Kekec vriska z Googla

Kekec google prtscr google.si
Na vhodni strani spletnega brskalnika Google vas bo danes pozdravil Kekec. Danes bo znan tudi zmagovalni doodle.

Ob 130. letnici rojstva so se Josipa Vandota spomnili tudi pri spletnem velikanu Google. Vandotov najbolj znani junak Kekec danes pozdravlja uporabnike na vstopni strani brskalnika. Avtor doodla je Brian Kaas, Googlov ilustrator in oblikovalec, ki bo razglasil najboljšo risbo prvega slovenskega natečaja Doodle4Google.

Znan bo najboljši doodle

15. januar je torej dan, ko bodo razglasili zmagovalni doodle. Otroci iz vse Slovenije so na natečaju ustvarjali logotipe za Google na temo Slovenija in jaz. Svoje izdelke je poslalo več tisoč otrok, med katerimi so izbrali 30 najboljših. Končnega zmagovalca je izbrala uradna ekipa Google Doodle, ki jo sestavljajo spletni oblikovalci. Zmagovalčev doodle bo 23. januarja objavljen na strani Google.si.

Zmagovalca bodo razglasili danes ob 16. uri v ljubljanskem mestnem muzeju, kjer bodo odprli tudi razstavo najboljših risb z natečaja. Na odprtju razstave bo prisotnih 30 finalistov, katerih dela bodo na razstavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.