Kempinski prodan za 25 mio evrov

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Istrabenz Hoteli so prešli v roke švicarske družbe, ki je povezana z Milodragom Kostićem.
Oglej si celoten članek

Istrabenz Turizem je v sredo podpisal pogodbo o prodaji stoodstotnega poslovnega deleža družbe Istrabenz hoteli Portorož in s tem hotela Kempinski družbi Agri Holding AG. Družba je sicer registrirana v švicarskem Fribourgu, iz objav na spletu pa je razbrati, da je povezana z MK Grupo srbskega poslovneža Miodraga Kostića.

Kostić se je po pisanju medijev že pred časom zanimal za nakup portoroškega hotela.

Pogodba o prodaji je sicer stopila v veljavo v četrtek, prodaja pa bo zaključena, ko bodo izpolnjeni vsi s pogodbo dogovorjeni odložni pogoji, so sporočili iz Istrabenzove hčerinske družbe.

Program dezinvestiranja

Kot so zapisali, je prodaja Istrabenz hotelov Portorož del načrtovanega programa dezinvestiranja, ki je tudi dogovorjen z bankami upnicami. Dezinvesticija je namreč ključna za zmanjšanje kreditne zadolženosti skupine Istrabenz Turizem in za nadaljnji razvoj osrednjega produkta znamke LifeClass v Anti-Ageing Resort.

Smiselnost novih investicij v portoroški resort temelji tudi na dobrih rezultatih in rasti poslovnih prihodkov v letu 2015 kot posledica vlaganj v prvem četrtletju lani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:14 11. September 2015.

    Slovenski poslovneži in ekonomisti še veno niso zlezli z peskovnika.

  • 19:26 11. September 2015.

    samo obnova je stala 100 milijonov evrov...porajajo se vprašanja:<br />-za koliko je bila preplačana obnova<br />-ali zemljišče pred obnovo ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.