Slovenija
28 ogledov

Kempinski prodan za 25 mio evrov

Slovenija 13.01.13, kempinski, palace hotel, portoroz, foto: suzana kos Suzana Kos
Istrabenz Hoteli so prešli v roke švicarske družbe, ki je povezana z Milodragom Kostićem.

Istrabenz Turizem je v sredo podpisal pogodbo o prodaji stoodstotnega poslovnega deleža družbe Istrabenz hoteli Portorož in s tem hotela Kempinski družbi Agri Holding AG. Družba je sicer registrirana v švicarskem Fribourgu, iz objav na spletu pa je razbrati, da je povezana z MK Grupo srbskega poslovneža Miodraga Kostića.

Kostić se je po pisanju medijev že pred časom zanimal za nakup portoroškega hotela.

Pogodba o prodaji je sicer stopila v veljavo v četrtek, prodaja pa bo zaključena, ko bodo izpolnjeni vsi s pogodbo dogovorjeni odložni pogoji, so sporočili iz Istrabenzove hčerinske družbe.

Program dezinvestiranja

Kot so zapisali, je prodaja Istrabenz hotelov Portorož del načrtovanega programa dezinvestiranja, ki je tudi dogovorjen z bankami upnicami. Dezinvesticija je namreč ključna za zmanjšanje kreditne zadolženosti skupine Istrabenz Turizem in za nadaljnji razvoj osrednjega produkta znamke LifeClass v Anti-Ageing Resort.

Smiselnost novih investicij v portoroški resort temelji tudi na dobrih rezultatih in rasti poslovnih prihodkov v letu 2015 kot posledica vlaganj v prvem četrtletju lani.

Komentarjev 2
  • Avatar čavez
    čavez 22:14 11.september 2015.

    Slovenski poslovneži in ekonomisti še veno niso zlezli z peskovnika.

  • blueone 19:26 11.september 2015.

    samo obnova je stala 100 milijonov evrov...porajajo se vprašanja:-za koliko je bila preplačana obnova-ali zemljišče pred obnovo ni bilo nič vredno-ali je padla vrednost nepremičnin v Sloveniji najmanj za 75 %