Kenguru skakal med avtomobili

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia
Zjutraj si je na Večni poti v Ljubljani verjetno marsikateri voznik pomel oči, saj je naokoli skakljal kenguru. Ušel je iz bližnjega živalskega vrta, a se je njegov sprehod na svobodi kmalu končal.
Oglej si celoten članek

"Včeraj smo v okviru izmenjave živali dobili novega kenguruja iz Madžarske, sami pa jim bomo poslali dva naša samca. To priložnost smo izkoristili, da smo vse naše kenguruje polovili in jih pregledali, čipirali … Ena od samičk je v nekem trenutku izkoristila priložnost, preskočila ogrado in jo ubrala po potki, nato pa pod vrtljivimi vrati zbežala iz živalskega vrta na Večno pot," nam je pojasnila direktorica Živalskega vrta Ljubljana Zdenka Ban Fischinger.

Samička ni bila nevarna, vseeno pa je obstajala nevarnost, kako bodo reagirali presenečeni vozniki na tej prometni cesti. Zato so v živalskem vrtu prek radia obveščali javnost o dogodku in hkrati prosili za pomoč vse, ki so videli kenguruja, da jim pomagajo z informacijami.

K sreči pa iskanje ni trajalo dolgo, saj je kenguruja ekipa iz živalskega vrta izsledila že po 20 minutah in ga brez večjih težav ulovila. "Verjetno je bila že utrujena, pa tudi navajena je naših oskrbnikov, tako da jo je bilo enostavno ujeti z mrežo in spraviti v naš transporter," je še povedala direktorica. Z živaljo je vse v redu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.