Slovenija
45 ogledov

Kenguru skakal med avtomobili

Kengeru Wikimedia
Zjutraj si je na Večni poti v Ljubljani verjetno marsikateri voznik pomel oči, saj je naokoli skakljal kenguru. Ušel je iz bližnjega živalskega vrta, a se je njegov sprehod na svobodi kmalu končal.

"Včeraj smo v okviru izmenjave živali dobili novega kenguruja iz Madžarske, sami pa jim bomo poslali dva naša samca. To priložnost smo izkoristili, da smo vse naše kenguruje polovili in jih pregledali, čipirali … Ena od samičk je v nekem trenutku izkoristila priložnost, preskočila ogrado in jo ubrala po potki, nato pa pod vrtljivimi vrati zbežala iz živalskega vrta na Večno pot," nam je pojasnila direktorica Živalskega vrta Ljubljana Zdenka Ban Fischinger.

Samička ni bila nevarna, vseeno pa je obstajala nevarnost, kako bodo reagirali presenečeni vozniki na tej prometni cesti. Zato so v živalskem vrtu prek radia obveščali javnost o dogodku in hkrati prosili za pomoč vse, ki so videli kenguruja, da jim pomagajo z informacijami.

K sreči pa iskanje ni trajalo dolgo, saj je kenguruja ekipa iz živalskega vrta izsledila že po 20 minutah in ga brez večjih težav ulovila. "Verjetno je bila že utrujena, pa tudi navajena je naših oskrbnikov, tako da jo je bilo enostavno ujeti z mrežo in spraviti v naš transporter," je še povedala direktorica. Z živaljo je vse v redu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.