Ker knjižnice uvajajo nov sistem, bodo začasno zaprle vrata

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zaradi prehoda na nov sistem bodo zaprte knjižnice v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Vse enote Mestne knjižnice Ljubljana bodo zaradi prehoda na novo platformo knjižničnega sistema COBISS3, zaprte v soboto in ponedeljek, 14. in 16. aprila 2018.V dneh, ko bodo knjižnice zaprte, po pojasnilih Mesnte knjižnice Ljubljana ne bodo delovali tudi  servisi Moja knjižnica, portal e-knjig Biblos in oddaljeni dostop do bibliografsko-kataložnih baz podatkov. 

V času prehoda na nov sistem pa bo sistemsko izključen tudi rok za vračanje izposojenega gradiva, prav tako bo izključeno obračunavanje zamudnine za nevrnjeno knjižnično gradivo.

COBISS3 je tretja generacija programske opreme za avtomatizacijo knjižničnega poslovanja in zagotavljanje dostopa do različnih baz podatkov, ki bo omogočila sodobnejše delovanje sistema in servisov.

Kakšen bo urnik med prvomajskimi prazniki?

Na praznične dni, v petek, 27. aprila, ter v torek in sredo, 1. in 2. maja 2018, bodo vse mestne knjižnice v Ljubljani zaprte.

Nekatere knjižnice bodo zaprte tudi v ponedeljek, 30. aprila. Izjemoma bodo tisti dan po ustaljenem urniku odprte: Knjižnica Bežigrad, Knjižnica Črnuče, Knjižnica Fužine, Knjižnica Grba, Knjižnica Ig, Knjižnica Jožeta Mazovca, Knjižnica Otona Župančiča, Knjižnica Poljane, Knjižnica Polje, Knjižnica Prežihov Voranc, Knjižnica Rudnik, Slovanska Knjižnica, Knjižnica Šentvid, Knjižnica Šiška in Knjižnica Škofljica.

Stroška za vračilo gradiva v drugi knjižnici vam po zagotovili Mestne knjižnice Ljubljana ta dan ne bodo zaračunali, prav tako se na zaprte dneve knjižnic izposoja in zamudnina ne beleži.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.