Slovenija
471 ogledov

Ker knjižnice uvajajo nov sistem, bodo začasno zaprle vrata

Mestna knjižnica Ljubljana je za začetek projekta Knjiga na vlaku prispevala 400 Žurnal24 main
Zaradi prehoda na nov sistem bodo zaprte knjižnice v Ljubljani.

Vse enote Mestne knjižnice Ljubljana bodo zaradi prehoda na novo platformo knjižničnega sistema COBISS3, zaprte v soboto in ponedeljek, 14. in 16. aprila 2018.V dneh, ko bodo knjižnice zaprte, po pojasnilih Mesnte knjižnice Ljubljana ne bodo delovali tudi  servisi Moja knjižnica, portal e-knjig Biblos in oddaljeni dostop do bibliografsko-kataložnih baz podatkov. 

V času prehoda na nov sistem pa bo sistemsko izključen tudi rok za vračanje izposojenega gradiva, prav tako bo izključeno obračunavanje zamudnine za nevrnjeno knjižnično gradivo.

COBISS3 je tretja generacija programske opreme za avtomatizacijo knjižničnega poslovanja in zagotavljanje dostopa do različnih baz podatkov, ki bo omogočila sodobnejše delovanje sistema in servisov.

Kakšen bo urnik med prvomajskimi prazniki?

Na praznične dni, v petek, 27. aprila, ter v torek in sredo, 1. in 2. maja 2018, bodo vse mestne knjižnice v Ljubljani zaprte.

Nekatere knjižnice bodo zaprte tudi v ponedeljek, 30. aprila. Izjemoma bodo tisti dan po ustaljenem urniku odprte: Knjižnica Bežigrad, Knjižnica Črnuče, Knjižnica Fužine, Knjižnica Grba, Knjižnica Ig, Knjižnica Jožeta Mazovca, Knjižnica Otona Župančiča, Knjižnica Poljane, Knjižnica Polje, Knjižnica Prežihov Voranc, Knjižnica Rudnik, Slovanska Knjižnica, Knjižnica Šentvid, Knjižnica Šiška in Knjižnica Škofljica.

Stroška za vračilo gradiva v drugi knjižnici vam po zagotovili Mestne knjižnice Ljubljana ta dan ne bodo zaračunali, prav tako se na zaprte dneve knjižnic izposoja in zamudnina ne beleži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.