Kidrič nič več na čelu Vzajemne

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nadzorni svet Vzajemne je razrešil predsednika uprave Dušana Kidriča in člana uprave Igorja Jarca ter na Kidričevo mesto imenoval dosedanjo članico uprave Milojko Kolar.
Oglej si celoten članek

Prvi nadzornik Vzajemne Mirko Miklavčič je kot vzrok za razrešitev Kidriča in Jarca navedel njuno trmo glede zahtevanega plačila. Kot pravi, člani uprave niso želeli "uskladiti pričakovanih prejemkov in niso želeli podpisati pogodb, ki jim jih je ponudil nadzorni svet".

Ob tem pa je razkril, da bo Kolarjeva prejemala bruto plačo v višini osem tisoč evrov, kot jo je prejemal dosedanji predsednik uprave Kidrič, le da ne bo prejemala dodatka na delovno dobo.

Kolarjevo pa so imenovali na mesto predsednice uprave zaradi potrebe po kontinuiteti, pravi Miklavčič. "Ko smo izbirali, kdo izmed treh je tisti, ki bi bil še vedno v mejah stroke in primeren, da mu nadzorni svet zaupa nadaljnjo funkcijo in delo, smo ocenili, da bila Kolarjeva primerna za to," je izjavil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.