Slovenija
35 ogledov

Kidrič nič več na čelu Vzajemne

"Da imam osnovno bruto plačo deset tisoč evrov, nisem skrival," piše Kidrič v pi Žurnal24 main
Nadzorni svet Vzajemne je razrešil predsednika uprave Dušana Kidriča in člana uprave Igorja Jarca ter na Kidričevo mesto imenoval dosedanjo članico uprave Milojko Kolar.

Prvi nadzornik Vzajemne Mirko Miklavčič je kot vzrok za razrešitev Kidriča in Jarca navedel njuno trmo glede zahtevanega plačila. Kot pravi, člani uprave niso želeli "uskladiti pričakovanih prejemkov in niso želeli podpisati pogodb, ki jim jih je ponudil nadzorni svet".

Ob tem pa je razkril, da bo Kolarjeva prejemala bruto plačo v višini osem tisoč evrov, kot jo je prejemal dosedanji predsednik uprave Kidrič, le da ne bo prejemala dodatka na delovno dobo.

Kolarjevo pa so imenovali na mesto predsednice uprave zaradi potrebe po kontinuiteti, pravi Miklavčič. "Ko smo izbirali, kdo izmed treh je tisti, ki bi bil še vedno v mejah stroke in primeren, da mu nadzorni svet zaupa nadaljnjo funkcijo in delo, smo ocenili, da bila Kolarjeva primerna za to," je izjavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.