Kitajska zaprla dva tisoč tovarn

Foto: Žurnal24 Med odpoklicanimi izdelki so bili tudi izdelki blagovne znamke Barbie.
Kitajski nadzorni organi so od začetka kampanje za zmanjšanje proizvodnje oporečne hrane in drugih izdelkov zaprli dva tisoč tovarn.
Oglej si celoten članek

Poleg tega so inšpektorji preklicali 1202 dovoljenji za proizvodnjo medicinskih pripomočkov in zdravil, 300 proizvajalcem igrač pa so odvzeli izvozne licence.
Oblasti so se za kampanjo odločile po tem, ko so kitajske izdelke v številnih državah zaradi škodljivosti za zdravje umaknili iz prodaje.

Najbolj odmeven je bil primer proizvajalca igrač Mattel, ki je zaradi strupenih snovi v svojih igračah, narejenih na Kitajskem, utrpel veliko poslovno škodo. Uradni distributer igrač Mattel za Slovenijo Emona Obala je v Slovenijo uvozil sedem artiklov igrač s seznama odpoklicanih izdelkov blagovne znamke Barbie.

Poleg igrač sta bili v zadnjih tednih odmevna tudi primera odpoklica strupene zobne paste in avtomobilskih gum z napako.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.