Slovenija
1 ogledov

Kitajska zaprla dva tisoč tovarn

Med odpoklicanimi izdelki so bili tudi izdelki blagovne znamke Barbie. Žurnal24 main
Kitajski nadzorni organi so od začetka kampanje za zmanjšanje proizvodnje oporečne hrane in drugih izdelkov zaprli dva tisoč tovarn.

Poleg tega so inšpektorji preklicali 1202 dovoljenji za proizvodnjo medicinskih pripomočkov in zdravil, 300 proizvajalcem igrač pa so odvzeli izvozne licence.
Oblasti so se za kampanjo odločile po tem, ko so kitajske izdelke v številnih državah zaradi škodljivosti za zdravje umaknili iz prodaje.

Najbolj odmeven je bil primer proizvajalca igrač Mattel, ki je zaradi strupenih snovi v svojih igračah, narejenih na Kitajskem, utrpel veliko poslovno škodo. Uradni distributer igrač Mattel za Slovenijo Emona Obala je v Slovenijo uvozil sedem artiklov igrač s seznama odpoklicanih izdelkov blagovne znamke Barbie.

Poleg igrač sta bili v zadnjih tednih odmevna tudi primera odpoklica strupene zobne paste in avtomobilskih gum z napako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.