Kitajski avtobus prihodnosti

Foto: Žurnal24 Avtobus naj bi bil visok okoli pet metrov. (Foto: )
Kitajska je predstavila načrte za novo obliko transportnega sistema, nekakšen avtobus, ki bo vozil po tračnicah nad avtomobili in bo uporabljal solarno ter električno energijo.
Oglej si celoten članek

Največja proizvajalka ogljikovega dioksida na svetu je predstavila ekološki avtobus. Vozil bo na solarno in električno energijo po tračnicah, speljanih na robu ceste in na višini približno treh metrov nad avtomobili. Nadomestil naj bi večje število avtomobilov na cesti in tako pomagal pri zmanjševanju emisij toplogrednih plinov ter hkrati pomagal pri urejanju prometnega kaosa zaradi prevelikega števila vozil na cestah v mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.