Kitu grozi, da bo nasedel

Foto: Žurnal24 Kit grbavec je v Piranski zaliv obiskal konec februarja in se je v našem morju z
V nedeljo so v bližini italijanskega ribiškega mesta Gradež opazili kita grbavca. Slednjemu zaradi razmeroma plitvega morja grozi, da bo nasedel.
Oglej si celoten članek
"Po naših ocenah gre za isto žival, ki so jo februarja opazili v Piranskem zalivu," je za tržaški dnevnik Il Piccolo izjavil predstavnik italijanske obalne straže. Kit se je v nedeljo okoli pol petih popoldne pojavil približno dve milji daleč od obale, in ker je stanje morja zelo nizko, poznavalci ocenjujejo, da obstaja nevarnost, da bi nasedel.

Kit je bil po pisanju tržaškega dnevnika videti zmeden, ni se odzval na nobeno stvar, bil je brez orientacije. Krožil naj bi in se vse bolj približeval obali. Proti večeru je odplaval v globje vode. Kit grbavec naj bi bil sicer dolg okoli devet metrov, za tistega, ki je plaval po Piranskem zalivu, pa so priče trdile, da je bil kakšne tri metre daljši.

Italijani so kita poimenovali Boby; sicer pa Janez ali Boby, vsi si želijo, da se žival, ki je navajena na precej večje globine, kot so v naših krajih, ne bi preveč približala obali. Zanjo je zlasti nevarno v bližini Milj, kjer je voda še posebno plitva.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.