Slovenija
1 ogledov

Kitu grozi, da bo nasedel

Kit grbavec je v Piranski zaliv obiskal konec februarja in se je v našem morju z Žurnal24 main
V nedeljo so v bližini italijanskega ribiškega mesta Gradež opazili kita grbavca. Slednjemu zaradi razmeroma plitvega morja grozi, da bo nasedel.
"Po naših ocenah gre za isto žival, ki so jo februarja opazili v Piranskem zalivu," je za tržaški dnevnik Il Piccolo izjavil predstavnik italijanske obalne straže. Kit se je v nedeljo okoli pol petih popoldne pojavil približno dve milji daleč od obale, in ker je stanje morja zelo nizko, poznavalci ocenjujejo, da obstaja nevarnost, da bi nasedel.

Kit je bil po pisanju tržaškega dnevnika videti zmeden, ni se odzval na nobeno stvar, bil je brez orientacije. Krožil naj bi in se vse bolj približeval obali. Proti večeru je odplaval v globje vode. Kit grbavec naj bi bil sicer dolg okoli devet metrov, za tistega, ki je plaval po Piranskem zalivu, pa so priče trdile, da je bil kakšne tri metre daljši.

Italijani so kita poimenovali Boby; sicer pa Janez ali Boby, vsi si želijo, da se žival, ki je navajena na precej večje globine, kot so v naših krajih, ne bi preveč približala obali. Zanjo je zlasti nevarno v bližini Milj, kjer je voda še posebno plitva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.