Kitzbühel kot darilo

Foto: Žurnal24 Potem ko je zmagal Simobil, so se začeli pritiski, naj spremenimo odločitev, pra
Slovenske železnice. Telekom Austria plačal šefu SŽ ogled smučarije v Avstriji. Obtožba, da Mobitel pritiska.
Oglej si celoten članek

(Ne)spodobno povabilo. Simobil je novembra zmagal na javnem razpisu Slovenskih železnic (SŽ). Nekaj tednov kasneje pa je Simobilov lastnik Telekom Austria povabil generalnega direktorja SŽ Gorana Brankoviča na ogled smučarske tekme v mondenem turističnem središču Kitzbühel.

Korupcija: je ali je ni?
“Brankoviča sem želel predstaviti vodstvu avstrijskega Telekoma, ki je sponzor tekme v Kitzbühelu,” je razložil predsednik Simobilove uprave Dejan Turk.

Ali obstaja pri takšnem ravnanju sum korupcije, smo vprašali protikorupcijsko komisijo. Pojasnili so, da je treba odgovoriti na dve vprašanji. Prvič, ali je bila zmaga na javnem razpisu posledica nedovoljenega vpliva, in drugič, ali je odgovorna oseba kršila dolžno ravnanje zaradi ponujenega darila.

Turk ob tem pravi, da so Brankoviča povabili po končanem razpisu in da nikoli ne vabijo “neobstoječih strank”.

Pritiski za razveljavitev
Brankovič je povedal, da je bil Simobil izbran, ker je bila njegova ponudba za milijon nižja od konkurenčne, vabilo pa je dobil po končanem razpisu.

Dodal je, da so se po izbiri Simobila pojavili veliki pritiski, naj spremeni svojo odločitev v korist Mobitela, za njimi pa naj bi stal Marko Pogorevc, nekdanji šef policije in zdajšnji visoki uradnik Mobitela. Pogorevc je pritiske zanikal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.