Kje je denar strank?

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Biznis. Podjetnica iz Ljubljane zaman plačala posredniku za izterjavo.
Oglej si celoten članek

"Prav jokala sem, ko so mi na sodišču pred koncem leta povedali, da ni vložena prav nobena izvršba. Za svoje podjetje sem za pomoč pri izterjavi naših terjatev najela družbo Pravnik, d. o. o., in ji plačala več kot 900 evrov; tudi za sodne takse so mi računali. Gre za skupno pet izvršb, pri vsaki za nekaj tisoč evrov.

Da je bil šok še večji, pa sem na sodišču izvedela, da je bil denar v enem primeru (gre za 3.700 evrov od izvršbe iz preteklosti) pravnomočno izterjan in že pred letom in pol nakazan na račun te družbe. Denarja na naš račun pa ni. Na moje klice odgovorni v podjetju Pravnik ne odgovarjajo, zato sem šla na policijo," razlaga Z. O., ljubljanska podjetnica.

Ni edina

Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so nam povedali, da Z. O. ni edina, ki ocenjuje, da so jo pri tem podjetju za pravno svetovanje ogoljufali.

"Gre za posamezne primere, pri katerih naj bi bilo zlorabljeno zaupanje oseb s pooblastilom (pooblastilom v smislu dogovora med stranko in podjetjem ali posameznikom, ki se ukvarja s posli, kot jih opisujete). Policija vsak primer obravnava posamezno," razkriva Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik PU.

V podjetju Pravnik vse očitke zavračajo, v primeru objave pa napovedujejo odškodninsko tožbo.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.