Kje je Desus dobil edinega župana

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V Celju, Velenju in Zagorju zanesljive zmage zdajšnjih županov, Franc Pukšič za 13 glasov ujel drugi krog, Matjaž Zanoškar izgubil proti svojemu "namestniku". Edinega župana v državi je Desus dobil v Apačah.
Oglej si celoten članek

V vzhodnem delu države je v največjem mestu Celju Bojan Šrot brez težav dobil še peti mandat. V Velenju je s skoraj 70 odstotki podpore še en županski mandat dobil kandidat SD Bojan Kontič, v Zagorju pa s skoraj 80-odstotno podporo zdajšnji župan Matjaž Švagan

Na Ptuju bo moral dosedanji župan Štefan Čelan v drugi krog, kjer se bo spoprijel z Miranom Senčarjem. Prvi je po doslej preštetih glasovih prejel 35 odstotkov, drugi pa 28. Tudi v Trbovljah bo drugi krog, po doslej preštetih glasovih med Jasno Gabrič in Borutom Dolancem

V Apačah je Desus dobil edinega izvoljenega župana v državi, to je postal Franc Pižmoht

Srečnih 13 glasov za Pukšiča

Nekdanji poslanec Franc Pukšič, ki je v Destrniku 18 let županoval, preden je zakon poslancem to prepovedal. Tokrat se je uspel uvrstiti v drugi krog, čeprav je zdajšnjemu županu Vladimirju Vindišu za zmago v prvem krogu zmanjkalo le 13 glasov. 

Njegov nekdanji poslanski kolega Matjaž Zanoškar (prav tako nekdanji župan) je bil v Slovenj Gradcu manj uspešen. Andrej Čas, ki ga je po prepovedi hkratnega opravljanja poslanske in županske funkcije zamenjal na županski funkciji, je po dveh letih županovanja zdaj z 62 odstotki zmagal že v prvem krogu. 

Za po dvajsetih letih izpraznjen stol drugi krog

V Šmarjah pri Jelšah in v Šentilju župana po 20 letih nista znova kandidirala. V obeh občinah bo drugi krog, v Šmarjah pri Jelšah je Stanislavu Šketu za zmago v prvem krogu zmanjkalo nekaj glasov, nekdanji direktor televizije Anton Guzej pa se v drugi krog ni uvrstil.

V Mežici nekdanjemu kriminalistu NPU Robertu Slodeju ni uspelo premagati aktualnega župana Dušana Krebela, ki je prejel 53 odstotka in zmagal v prvem krogu. 

Roman Leljak, ki se je na strani SDS zelo angažiral v referendumski kampanji proti noveli arhivskega zakona, je uspel priti v drugi krog v Radencih, za Janezom Rihtaričem zaostaja dobrih sedem odstotkov. 

Več o izidu v Mariboru in Murski Soboti lahko preberete v ločenih člankih. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:24 6. Oktober 2014.

    Upajmo, da bo Cerar ukinil za začetek vsaj tretjino občin ! Apače občina ? Ne ga srat!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.