Klicali policijo zaradi invalidskega vozička

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Gorenjski policisti so v juniju večkrat obravnavali prijavo voznikov, da se po cesti vozi oseba na invalidskem vozičku.
Oglej si celoten članek

Vozniki so večkrat prijavili, da se po cesti Šenčur - Lahovče vozi oseba na invalidskem vozičku. V prijavah so navedli tudi, da so zaznali kršitve vožnje po nasprotnem smernem vozišču, po sredini prometnega pasu in oviranje prometa. Policisti so v primeru ugotovljenih kršitev ukrepali z izrekom globe. 

Ob tem pa policisti voznike opozarjajo na možnost, da se v prometu srečajo s to kategorijo udeležencev na cesti. Osebe, ki se vozijo v invalidskem vozičku, morajo upoštevati predpise, ki veljajo za udeležbo pešcev oziroma kolesarjev v cestnem prometu. To pomeni, da morajo v primeru, ko ni mogoče uporabljati površine, namenjene hoji pešcev, voziti ob desnem robu vozišča v smeri vožnje. Izjemoma lahko gredo ob levem robu v primeru ovir na vozišču, nevarnosti in podobnega. 

Uporabniki posebnih prevoznih sredstev ne smejo ovirati ali ogrožati pešcev in kolesarjev. Način in hitrost gibanja morajo prilagoditi razmeram v prometu, njihova hitrost pa ne sme preseči največje hitrosti, s kakršno se lahko gibljejo pešci.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:03 22. Junij 2017.

    in kaj je bilo potem, a so ga ustavili, izločili, kaznovali, torej kaj je bilo?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.