Slovenija
135 ogledov

Klicali policijo zaradi invalidskega vozička

stric invalidski voziček Žurnal24 main
Gorenjski policisti so v juniju večkrat obravnavali prijavo voznikov, da se po cesti vozi oseba na invalidskem vozičku.

Vozniki so večkrat prijavili, da se po cesti Šenčur - Lahovče vozi oseba na invalidskem vozičku. V prijavah so navedli tudi, da so zaznali kršitve vožnje po nasprotnem smernem vozišču, po sredini prometnega pasu in oviranje prometa. Policisti so v primeru ugotovljenih kršitev ukrepali z izrekom globe. 

Ob tem pa policisti voznike opozarjajo na možnost, da se v prometu srečajo s to kategorijo udeležencev na cesti. Osebe, ki se vozijo v invalidskem vozičku, morajo upoštevati predpise, ki veljajo za udeležbo pešcev oziroma kolesarjev v cestnem prometu. To pomeni, da morajo v primeru, ko ni mogoče uporabljati površine, namenjene hoji pešcev, voziti ob desnem robu vozišča v smeri vožnje. Izjemoma lahko gredo ob levem robu v primeru ovir na vozišču, nevarnosti in podobnega. 

Uporabniki posebnih prevoznih sredstev ne smejo ovirati ali ogrožati pešcev in kolesarjev. Način in hitrost gibanja morajo prilagoditi razmeram v prometu, njihova hitrost pa ne sme preseči največje hitrosti, s kakršno se lahko gibljejo pešci.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 10:03 22.junij 2017.

    in kaj je bilo potem, a so ga ustavili, izločili, kaznovali, torej kaj je bilo?