Kljub zasegu orožja ostaja na šoli

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hišnik s hrambo orožja v šolski kurilnici po zagotovilih ravnateljice ni nikoli ogrožal učencev.
Oglej si celoten članek

"Kot vem, obsodba še ni pravnomočna in po zakonu o delovnih razmerjih pogojna obsodba še ni razlog za odpoved pogodbe o zaposlitvi. Hišnik je bil do zdaj vesten in odgovoren delavec," meni Karmen Šepec, ravnateljica Osnovne šole Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica.

Šolskega hišnika, 51-letnega Borisa V., je po pisanju Primorskih novic koprsko sodišče zaradi nedovoljene hrambe orožja v šolski kurilnici in na njegovem domu obsodilo na pogojno zaporno kazen za 15 mesecev s štiriletno preizkusno dobo. Med drugim so mu zasegli lovsko in avtomatsko puško, več nabojnikov in nabojev ter dva dušilca zvoka. Hišnik naj bi orožje podedoval od strica, v kurilnico pa naj bi ga prinesel, ker je obnavljal klet. Ravnateljica je še pojasnila, da se je po dogodku, ki se je pripetil lani novembra – tudi po posvetu s policisti –, prepričala, da hišnik ne pomeni grožnje za varnost učencev in učiteljev. O tem je obvestila tudi učiteljski zbor in starše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.