Slovenija
53 ogledov

Kljub zasegu orožja ostaja na šoli

Prazna učilnica Shutterstock
Hišnik s hrambo orožja v šolski kurilnici po zagotovilih ravnateljice ni nikoli ogrožal učencev.

"Kot vem, obsodba še ni pravnomočna in po zakonu o delovnih razmerjih pogojna obsodba še ni razlog za odpoved pogodbe o zaposlitvi. Hišnik je bil do zdaj vesten in odgovoren delavec," meni Karmen Šepec, ravnateljica Osnovne šole Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica.

Šolskega hišnika, 51-letnega Borisa V., je po pisanju Primorskih novic koprsko sodišče zaradi nedovoljene hrambe orožja v šolski kurilnici in na njegovem domu obsodilo na pogojno zaporno kazen za 15 mesecev s štiriletno preizkusno dobo. Med drugim so mu zasegli lovsko in avtomatsko puško, več nabojnikov in nabojev ter dva dušilca zvoka. Hišnik naj bi orožje podedoval od strica, v kurilnico pa naj bi ga prinesel, ker je obnavljal klet. Ravnateljica je še pojasnila, da se je po dogodku, ki se je pripetil lani novembra – tudi po posvetu s policisti –, prepričala, da hišnik ne pomeni grožnje za varnost učencev in učiteljev. O tem je obvestila tudi učiteljski zbor in starše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.