Ključi v avtu: Občan je dobil globo, policista pa ne

Foto: Saša Despot policija Foto: Newspress Avtomobilski ključi
Pred dnevi smo poročali, da so policisti lastniku ukradenega avtomobila napisali 40 evrov globe, ker je v avtomobilu pustil ključe.
Oglej si celoten članek

Bralka nas je spomnila na primer, ko je nepridiprav le nekaj tednov pred tem ukradel prižgano policijsko vozilo, in nas vprašala, ali sta tudi policista dobila globo. Odgovor je: nista je dobila.

Kronika Ker so mu ukradli avto, je v prekršku

"V zakonu o pravilih cestnega prometa je v 62. členu dejansko predpisana globa zaradi neprimernega zavarovanja vozila pred samodejnim premikom oziroma pred neupravičeno uporabo, vendar primerov, ki jih opisujete ne moremo povsem enačiti," so nam pojasnili na celjski policijski upravi.

Slovenija Policistom, ki so se ukvarjali s prometno nesrečo, ukradel avto

Dodajajo, da primera kolegov s kranjske policjske uprave ne poznajo in ga ne morejo komentirati. "Ko je bilo v Celju med ogledom kraja prometne nesreče policistom PPP Celje odpeljano službeno vozilo pa lahko povemo sledeče. Policista sta pričela z obravnavo prometne nesreče, zato sta zaradi zavarovanja kraja prometne nesreče prižgala modre utripajoče luči, zaradi česar je bilo službeno vozilo prižgano. Policista sta se nahajala neposredno ob vozilu in odtujitev tudi takoj zaznala, storilec pa je bit tudi takoj prijet," so pojasnili.

"Glede na opisano v danem primeru ni šlo za neprimerno zavarovanje vozila po 62. členu zakona o pravilih cestnega prometa, zato policistoma globa ni bila izrečena," so še dodali.

janez.zalaznik@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:05 6. Avgust 2017.

    Ja, pa dajte no. Zato ker sta imela prižgane modre luči, sta morala imeti prižgan avto. Pa kdo temu verjame. …

  • 12:39 6. Avgust 2017.

    Važno je, da ste vsi vi tukaj tako zelo popolni in brez napak. :)

  • 12:12 6. Avgust 2017.

    Policija ima vedno prav ...................v banana državah !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.