Slovenija > Črna kronika
19366 ogledov

Ker so mu ukradli avto, je v prekršku

Avtomobilski ključi Shutterstock
Neznanec mu je ukradel avto, a v prekršku je tudi lastnik.

V Žireh so policisti včeraj zgodaj zjutraj obravnavali prijavo o odvzemu osebnega avtomobila, ki ga je neznani storilec ponoči porabil za vožnjo, so sporočili s kranjske policijske uprave. 

"Ko je bil avtomobil odvzet, je bil odklenjen, v njem pa o bili kontaktni ključi. Lastnika vozila policisti obravnavajo v prekrškovnem postopku, ker vozila ni zavaroval pred neupravičeno uporabo, o osebi, ki je avtomobil uporabil za vožnjo pa še zbirajo obvestila," so zapisali v poročilu. 

Kot so nam dodatno pojasnili, gre za kršitev 62. člena Zakona o pravilih cestnega prometa. 

Voznik, ki zapusti vozilo, mora ukreniti vse potrebno, da se vozilo ne more samo premakniti in vozilo zavarovati pred neupravičeno uporabo.

Kdor ravna v nasprotju s tem členom, se mu izreče 40 evrov globe. 

Prijavil krajo, potem jo je našel

"V Kranju je voznik popoldan prijavil tatvino denarnice iz sedeža avtomobila, na katerem je bilo odprto okno in je prijavo kasneje preklical, ker naj bi denarnico našel. Zvečer pa je neznani storilec iz odklenjenega pomožnega objekta v Zgornjih Bitnjah odtujil varilni aparat. V vseh treh primerih gre za opustitev osnovnih samozaščitnih ukrepov lastnikov in za dejanja, zaradi katerih so kasneje lahko oškodovani," opozarjajo kranjski policisti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Avatar gujdek
    gujdek 01:17 30.julij 2017.

    Tjah.., glavno je, da se kasira. Če ne morejo najti tatu avtomobila pa svoj apetit uperijo proti oškodovancu. Bravo, banda vampirska zahojena!

  • zdrej 22:08 28.julij 2017.

    Fak pa fukjene reklame, da je ne moreš utišati, Jebat take komercialiste!!!!!!!

  • djdj 17:08 28.julij 2017.

    Ravnanje lastika je posledica mišljenja na Gorenjskem(ne vseh). Kar nekaj jih poznam in vsi menijo da v tej regiji ne kradejo in da so vsi ljudje pošteni. Da lahko pustijo odklenjena vozila, hiše, garaže... Ne vem pa kaj naj si ...prikaži več mislim o kaznovanju oškodovanca?