Kmalu enotni polnilniki telefonov

Foto: Žurnal24 Če ste zamenjali proizvajalca, vam stari polnilec doslej ni več pomagal. (Foto:
Gotovo ste se že znašli v situaciji, ko se je mobilniku spraznila baterija, vaši kolegi pa vam zaradi drugačnega tipa telefona niso mogli pomagati. Kmalu bo drugače, prihaja univerzalen standard vtičev.
Oglej si celoten članek

Evropska komisija že dlje časa prepričuje proizvajalce mobilnikov, naj poenotijo standard pri vtičih za polnilce in s tem olajšajo življenja njihovih strank. Te dni je Evropska komisija proizvajalcem tudi uradno poslala tehnične specifikacije, ki jih bodo morali upoštevati, piše Daily Telegraph.

14 največjih proizvajalcev, ki so se zavezali k sodelovanju, bodo tako od letos vse bolj prehajali na mini-USB vtič, ki ga sicer nekaj proizvajalcev  že uporablja pri svojih telefonih. En adapter bo tako v prihodnje omogočal polnjenje različnih vrst telefonov. Med podpisniki dogovora so Apple, RIM (Blackberry), Nokia in Samsung.

Še delujoči romali v kante
Komisija meni, da bodo z enotnim standardom polnilnikov na boljšem tako kupci kot narava, pa tudi proizvajalci. Med drugim bo precej manj zavrženih polnilcev, ki so jih lastniki še delujoče metali v smeti, ker so prešli na drug tip telefona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.