Slovenija
6 ogledov

Kmalu enotni polnilniki telefonov

Če ste zamenjali proizvajalca, vam stari polnilec doslej ni več pomagal. (Foto: Žurnal24 main
Gotovo ste se že znašli v situaciji, ko se je mobilniku spraznila baterija, vaši kolegi pa vam zaradi drugačnega tipa telefona niso mogli pomagati. Kmalu bo drugače, prihaja univerzalen standard vtičev.

Evropska komisija že dlje časa prepričuje proizvajalce mobilnikov, naj poenotijo standard pri vtičih za polnilce in s tem olajšajo življenja njihovih strank. Te dni je Evropska komisija proizvajalcem tudi uradno poslala tehnične specifikacije, ki jih bodo morali upoštevati, piše Daily Telegraph.

14 največjih proizvajalcev, ki so se zavezali k sodelovanju, bodo tako od letos vse bolj prehajali na mini-USB vtič, ki ga sicer nekaj proizvajalcev  že uporablja pri svojih telefonih. En adapter bo tako v prihodnje omogočal polnjenje različnih vrst telefonov. Med podpisniki dogovora so Apple, RIM (Blackberry), Nokia in Samsung.

Še delujoči romali v kante
Komisija meni, da bodo z enotnim standardom polnilnikov na boljšem tako kupci kot narava, pa tudi proizvajalci. Med drugim bo precej manj zavrženih polnilcev, ki so jih lastniki še delujoče metali v smeti, ker so prešli na drug tip telefona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.