Kmalu transparentno delovanje politikov?

Foto: Marko Vitas Konferenca o korporativni družbeni odgovornosti in filantropiji za V Evropo, ble Foto: Marko Vitas Sandi Češko, konferenca na bledu Foto: Marko Vitas danilo türk, konferenca bled Foto: Marko Vitas Maximilian Martin, ustanovitelj in direktor Impact Economy, bled
Bled je gostil Konferenco o korporativni družbeni odgovornosti in filantropiji za Vzhodno Evropo, na kateri je najbogatejši Sloevnec Sandi Češko napovedal ParliamentWatch za večjo transparentnost delovanja politikov.
Oglej si celoten članek

Glavni organizator konference in po reviji Manager najbogatejši Slovenec Sandi Češko, ustanovitelj in direktor Studia Moderne, je napovedal podpis dogovora s ParliamentWatch, ki bi prispeval k večji transparentnosti delovanja slovenskih politikov po načelu vključevanja državljanov. Sloveniji bodo zagotovili posebno spletno platformo, preko katere bodo lahko državljani zastavljali vprašanja politikom, s tem pa povečali odprtost dialoga med državljani in politiki.

"Večina rešitev je že na pladnju"

Šestnajst poslovnežev, filantropov, socialnih podjetnikov in vodij javnih institucij iz Vzhodne Evrope ter kakih sto ostalih sodelujočih je najprej razpravljalo o t.i. zeleni ekonomiji in izzivih, ki so pred družbo. "Moramo se zavedati, da je večina rešitev že na pladnju - na nas pa je, ali jih bomo znali izkoristiti. Če nam to uspe, bomo ustvarili nove poslovne priložnosti, delovna mesta in prav tako pomembno - prispevali k ohranitvi okolja, kjer stanje že dolgo ni več rožnato," je poudaril osrednji govorec Claude Béglé, ambasador neprofitne organizacije R20 Regions of Climate Action iz Švice, ki jo je sicer ustanovil bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger.

Prek športa do novih delovnih mest

Ana Koeshall, direktorica Fundacije Ana in Vlade Divac iz Srbije, je poudarila produktivnost prek športa in  na podlagi delovanja svoje institucije predstavila ustvarjalne strategije za ustvarjanje novih delovnih mest: "S pomočjo posebej zasnovanih programov in treningov smo socialno izključenim zagotovili pomoč pri razvoju  dohodkovno usmerjenih aktivnosti, s čimer tudi višamo standard življenja v naši regiji."

Prenos socialnega podjetništva v slovenska podjetja

Drugi del konference je minil v duhu socialnega podjetništva. Udeleženci so prisluhnili razpravi o primerih dobre prakse s področja družbene odgovornosti, njihovem vplivu na industrijo, najvplivnejših programih in možnostih za prenos teh praks tudi v slovenska podjetja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.