Slovenija
8 ogledov

Kmalu transparentno delovanje politikov?

Konferenca o korporativni družbeni odgovornosti in filantropiji za V Evropo, ble
1/4
Marko Vitas
Bled je gostil Konferenco o korporativni družbeni odgovornosti in filantropiji za Vzhodno Evropo, na kateri je najbogatejši Sloevnec Sandi Češko napovedal ParliamentWatch za večjo transparentnost delovanja politikov.

Glavni organizator konference in po reviji Manager najbogatejši Slovenec Sandi Češko, ustanovitelj in direktor Studia Moderne, je napovedal podpis dogovora s ParliamentWatch, ki bi prispeval k večji transparentnosti delovanja slovenskih politikov po načelu vključevanja državljanov. Sloveniji bodo zagotovili posebno spletno platformo, preko katere bodo lahko državljani zastavljali vprašanja politikom, s tem pa povečali odprtost dialoga med državljani in politiki.

"Večina rešitev je že na pladnju"

Šestnajst poslovnežev, filantropov, socialnih podjetnikov in vodij javnih institucij iz Vzhodne Evrope ter kakih sto ostalih sodelujočih je najprej razpravljalo o t.i. zeleni ekonomiji in izzivih, ki so pred družbo. "Moramo se zavedati, da je večina rešitev že na pladnju - na nas pa je, ali jih bomo znali izkoristiti. Če nam to uspe, bomo ustvarili nove poslovne priložnosti, delovna mesta in prav tako pomembno - prispevali k ohranitvi okolja, kjer stanje že dolgo ni več rožnato," je poudaril osrednji govorec Claude Béglé, ambasador neprofitne organizacije R20 Regions of Climate Action iz Švice, ki jo je sicer ustanovil bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger.

Prek športa do novih delovnih mest

Ana Koeshall, direktorica Fundacije Ana in Vlade Divac iz Srbije, je poudarila produktivnost prek športa in  na podlagi delovanja svoje institucije predstavila ustvarjalne strategije za ustvarjanje novih delovnih mest: "S pomočjo posebej zasnovanih programov in treningov smo socialno izključenim zagotovili pomoč pri razvoju  dohodkovno usmerjenih aktivnosti, s čimer tudi višamo standard življenja v naši regiji."

Prenos socialnega podjetništva v slovenska podjetja

Drugi del konference je minil v duhu socialnega podjetništva. Udeleženci so prisluhnili razpravi o primerih dobre prakse s področja družbene odgovornosti, njihovem vplivu na industrijo, najvplivnejših programih in možnostih za prenos teh praks tudi v slovenska podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.